Zuurkoolstamppot met aardappelen en linzen

We hebben hieronder weer een heerlijk duurzaam en lekker gerecht voor je klaar gezet!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram zuurkool
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram linzen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, om te garneren (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Was de zuurkool en snijd deze in kleinere stukken. Kook de aardappelen in ruim water met zout tot ze gaar zijn.
  2. Fruit de ui en knoflook in een pan met olie tot ze zacht zijn. Voeg de mosterdzaadjes, komijnzaad en paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten mee.
  3. Voeg de zuurkool toe aan de pan en roerbak tot deze gaar is. Voeg indien nodig wat water toe om te voorkomen dat de stamppot aanbrandt.
  4. Voeg de linzen toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat nog een paar minuten koken tot de linzen gaar zijn.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg de zuurkoolstamppot toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de zuurkoolstamppot met aardappelen en linzen warm, eventueel gegarneerd met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!