We hebben hieronder weer een heerlijk duurzaam en lekker gerecht voor je klaar gezet!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram zuurkool
- 500 gram aardappelen
- 200 gram linzen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel mosterdzaadjes
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, om te garneren (optioneel)
Bereidingswijze:
- Was de zuurkool en snijd deze in kleinere stukken. Kook de aardappelen in ruim water met zout tot ze gaar zijn.
- Fruit de ui en knoflook in een pan met olie tot ze zacht zijn. Voeg de mosterdzaadjes, komijnzaad en paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten mee.
- Voeg de zuurkool toe aan de pan en roerbak tot deze gaar is. Voeg indien nodig wat water toe om te voorkomen dat de stamppot aanbrandt.
- Voeg de linzen toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat nog een paar minuten koken tot de linzen gaar zijn.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg de zuurkoolstamppot toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de zuurkoolstamppot met aardappelen en linzen warm, eventueel gegarneerd met wat verse peterselie.
Eet smakelijk!