Groente pasta met spinazie en erwten

Zoek je nog een leuk en duurzaam gerecht voor 4 personen? we hebben hieronder een duurzaam en lekker gerecht voor je neergezet.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 1 blikje gepelde tomaten (400 gram)
  • 200 gram spinazie, gewassen en fijngesneden
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper tot de ui glazig is.
  3. Voeg de gepelde tomaten, spinazie, erwten, oregano en tijm toe aan de pan en breng alles op smaak met zout en peper. Laat de groentesaus ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Giet de pasta af en meng deze door de groentesaus. Serveer de pasta meteen, eventueel met wat geraspte kaas erover. Enjoy!