Zoek je nog een leuk en duurzaam gerecht voor 4 personen? we hebben hieronder een duurzaam en lekker gerecht voor je neergezet.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 1 blikje gepelde tomaten (400 gram)
- 200 gram spinazie, gewassen en fijngesneden
- 200 gram diepvrieserwten
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper tot de ui glazig is.
- Voeg de gepelde tomaten, spinazie, erwten, oregano en tijm toe aan de pan en breng alles op smaak met zout en peper. Laat de groentesaus ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de pasta af en meng deze door de groentesaus. Serveer de pasta meteen, eventueel met wat geraspte kaas erover. Enjoy!