veganistische chili

Veganistische chili

heb jij ook zin in een lekker maar veganistisch gerecht voor vanavond? hieronder vind je het beste recept voor “Veganistische chili”

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode, gele en groene paprika, in blokjes
  • 1 courgette en 1 wortel, in blokjes
  • 2 blikken (400 g elk) tomatenblokjes
  • 2 blikken (400 g elk) rode bonen
  • 1 blik (400 g) zwarte bonen
  • 1 blik (340 g) maïs
  • 2 eetlepels chilipoeder (naar smaak)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1 kopje quinoa, ongekookt
  • Verse koriander (optioneel)
  • Avocado (optioneel)

Instructies:

  1. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui tot zacht en lichtbruin.
  2. Voeg knoflook, paprika’s, courgette en wortel toe. Bak 5-7 minuten tot ze verzachten.
  3. Voeg tomatenblokjes, bonen, maïs, chilipoeder, komijn, zout en peper toe. Roer.
  4. Giet groentebouillon in de pan en roer. Laat 20-30 minuten sudderen, af en toe roeren.
  5. Spoel quinoa af en voeg toe. Kook nog 15-20 minuten tot gaar en dik.
  6. Proef en pas kruiden aan. Serveer met koriander en avocado als topping (optioneel).

Dit recept biedt 4-6 porties en is ideaal voor koude dagen of een gezellige maaltijd. Eet smakelijk!

EXTRA TIPS

Super tof dat je deze blog hebt bekeken, Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze blog. in dat geval heb ik hier onder nog een paar linkjes naar super toffe en duurzame blogs die je als je tijd hebt zeker ook even moet bekijken.

Vispannen

Soeppannen

Wokpannen

Koekenpannen

De kracht van roestvrijstalen pannen