Mexicaanse quinoasalade met kidneybonen en maïs

Houd je van een gezond en duurzaam gerecht dan vind je hieronder het beste recept voor jou!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kop quinoa
  • 1 blik kidneybonen (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik maïs (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de paprika’s, komijnpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder toe en bak nog 2-3 minuten mee.
  3. Voeg de kidneybonen en maïs toe aan de pan en roerbak nog 2-3 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Meng de afgekoelde quinoa door de groentemix en voeg het citroensap, koriander, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en serveer de salade op kamertemperatuur of licht gekoeld. Eet smakelijk!