De beste hulpmiddelen om eten langer te kunnen bewaren

Stop voedsel verspilling

volgens een onderzoek uit 2019 van de Wageningen Universiteit wordt er in Nederland elk jaar ongeveer 2,5 miljoen ton voedsel verspild. Dit komt overeen met ongeveer 34 kilogram per persoon per jaar. Het grootste deel van deze voedselverspilling vindt plaats in huishoudens (42%), gevolgd door de voedselproductie (39%) en de horeca (14%). Er zijn echter verschillende initiatieven en campagnes gaande om voedselverspilling te verminderen en een duurzamere voedselketen te bevorderen.

Om dit te kunnen verminderen zou iedereen in nederland een handje mee moeten helpen. Om je een beeld te kunnen geven hoe veel voordelen er nog meer zijn voor het verminderen van voedsel verspilling hebben we hieronder wat voordelen voor je opgesomd.

  1. Voorkomt verspilling: Het bewaren van overgebleven voedsel voorkomt voedselverspilling en helpt om geld te besparen door voedsel te bewaren voor toekomstig gebruik.
  2. Gemakkelijkere maaltijdbereiding: Het bewaren van gekookt voedsel kan u tijd besparen bij het bereiden van maaltijden. U hoeft alleen het voedsel op te warmen en te serveren, in plaats van helemaal opnieuw te koken.
  3. Mogelijkheid om seizoensgebonden voedsel te bewaren: Door voedsel in te vriezen of in te maken, kunt u seizoensgebonden voedsel langer bewaren en het hele jaar door genieten van uw favoriete voedsel.
  4. Hulp bij het op peil houden van de voorraad: Door overgebleven voedsel op te slaan, kunt u uw voorraadkast op peil houden en hoeft u niet vaak naar de supermarkt te gaan.
  5. Mogelijkheid om zelfvoorzienend te zijn: Door voedsel in te maken en in te vriezen, kunt u uw eigen voedsel verbouwen en bewaren, waardoor u minder afhankelijk bent van de supermarkt en meer zelfvoorzienend wordt.
  6. Betere voedselveiligheid: Door voedsel op de juiste manier te bewaren, kunt u de kans op voedselbederf en voedselvergiftiging verminderen en de veiligheid van uw voedsel verhogen.

Kortom, het bewaren van overgebleven voedsel kan een slimme en nuttige manier zijn om voedselverspilling te voorkomen, geld te besparen en uw voorraadkast op peil te houden, terwijl u tegelijkertijd zelfvoorzienend wordt en uw voedselveiligheid verhoogt.

Slimste manieren om voedsel (langer) op te bergen

1. Voorraadbakken

Nog een bekenden maar handige oplossing om overig eten te bewaren zijn de vooraadbakken. Op onze site vind je “hier” een andere blog waar je de beste vooraadbakken kunt vinden.

voorraadbakken zijn handig om verschillende dingen te bewaren, zoals…

Voorraad voedingsmiddelen op te slaan en te organiseren. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en materialen, zoals kunststof, glas en keramiek. Voorraadbakken zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook een mooie aanvulling zijn op je keukeninterieur.

Met voorraadbakken kun je ervoor zorgen dat je altijd over de benodigde ingredienten beschikt voor het koken van maaltijden. Dit kan je tijd besparen doordat je niet constant naar de supermarkt hoeft te gaan voor kleine aankopen. Bovendien kan het ook helpen om geld te besparen doordat je minder eten weggooit omdat het is bedorven. dit is een duurzame aanpassing aan je keuken.

Er zijn verschillende manieren om voorraadbakken te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld voorraadbakken gebruiken voor droge ingredienten, zoals rijst, pasta en granen. Maar je kunt ze ook gebruiken voor vloeistoffen, zoals olijfolie en azijn. Voorraadbakken zijn ook handig om kruiden en specerijen in op te slaan, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt tijdens het koken.