Hier is een recept voor een groene groentesoep met linzen en boekweit:
Ingrediënten:
- 1 kop groene linzen
- 1 kop boekweit
- 1 ui, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 prei, alleen het witte deel, in blokjes
- 1 stengel selderij, in blokjes
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 1 kleine gele squash, in blokjes
- 2 koppen tuinerwtjes, gehalveerd
- 4 koppen groentebouillon met lage zoutgehalte
- 1 blikje (14,5 oz) gehalveerde tomaatjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper, naar smaak
- Optioneel: fijngehakte verse peterselie om te garneren
Instructies:
- Verhit in een grote pan of koekenpan een beetje olie op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, prei, selderij, courgette en gele squash toe. Fruit tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de tuinerwtjes, linzen, boekweit, groentebouillon, tomaatjes, tomatenpuree, oregano en basilicum toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag en laat het 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen en boekweit zacht zijn.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie. Serveer heet.
Ik hoop dat je dit recept lekker vindt! Laat het me weten als je vragen hebt of verdere hulp nodig hebt.