Zoete aardappelburger met linzen en quinoa

Ingrediënten:

  • 1 zoete aardappel
  • 1 kop gekookte linzen
  • 1/2 kop quinoa
  • 1 ei
  • 1/4 kop panko- of kruimelbrood
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil de zoete aardappel en kook hem in een pan met water tot hij zacht is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Laat de aardappel afkoelen en prak hem vervolgens fijn met een vork.
  3. Meng in een kom de geprakte aardappel, linzen, quinoa, ei, panko, oregano, knoflookpoeder, zout en peper. Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangende massa.
  4. Maak met behulp van twee lepels of je handen burgervormen van het mengsel. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de burgers in de oven voor 20-25 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Serveer de burgers op buns met allerlei lekkere toppings naar keuze, zoals sla, tomaat, ui, avocado, mayonaise, etc. Enjoy!