Ingrediënten:
- 1 zoete aardappel
- 1 kop gekookte linzen
- 1/2 kop quinoa
- 1 ei
- 1/4 kop panko- of kruimelbrood
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil de zoete aardappel en kook hem in een pan met water tot hij zacht is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Laat de aardappel afkoelen en prak hem vervolgens fijn met een vork.
- Meng in een kom de geprakte aardappel, linzen, quinoa, ei, panko, oregano, knoflookpoeder, zout en peper. Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangende massa.
- Maak met behulp van twee lepels of je handen burgervormen van het mengsel. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de burgers in de oven voor 20-25 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer de burgers op buns met allerlei lekkere toppings naar keuze, zoals sla, tomaat, ui, avocado, mayonaise, etc. Enjoy!