Koolraapcurry met kikkererwten

Ingrediënten:

  • 1 koolraap
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1/2 tl chilipeper (naar smaak)
  • 1 blik kikkererwten (of 1 1/2 kop gekookte kikkererwten)
  • 1 kop water
  • 1 blik coconut milk
  • Handje gehakte koriander (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Schil de koolraap en snijd hem in blokjes. Pel de ui en hak hem fijn. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
  2. Verhit wat olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de gemberpoeder, garam masala, komijnzaad, korianderzaad en chilipeper toe en roer goed door.
  3. Voeg de koolraap en kikkererwten toe aan de pan en roer goed om ze te coaten met de kruiden. Voeg vervolgens het water en de coconut milk toe en breng alles aan de kook. Laat het geheel 20-25 minuten zachtjes koken, of tot de koolraap gaar is.
  4. Serveer de curry met rijst en eventueel een handje gehakte koriander. Enjoy!